Gyakori kérdések

NHP Hajrá – Krízis Hitel

Elérhető Önöknél az NHP Hajrá - Krízis hitel? 
ArteusCredit Zrt-nél igényelhető az NHP Hajrá Hitelprogram keretében meghirdetett Krízis Hitel, amely feltételeiben nagyjából megegyezik az NHP Hajrá Hitelprogram feltétel rendszerével, csak kisebb hitelösszeg igényelhető (max 150.000.000 ft)
Mire igényelhetem az NHP Hajrá - Krízis hitelt?
- ingatlan vásárlásra
- ingatlan felújításra, fejlesztésre
- új és használt eszköz vagy gépvásárlásra
- hitelkiváltásra
- alapanyag vagy készlet vásárlásra
- fizetendő munkabérek-járulékok kifizetésére
Mennyi az NHP Hajrá - Krízis hitel kamata?
Fix 2,5%
Milyen egyéb költséggel jár az NHP Hajrá – Krízis hitel igénylése?
A hitel bírálatával, szerződéskötésével, folyósításával kapcsolatban a banki finanszírozások során megszokott költségek – hitelbírálati díj, szerződéskötési díj, folyósítási jutalék – nem számítható fel.
A bírálathoz külső szolgáltatások díja fizetendő: értékbecslés, földhivatali díjak, ügyvédi költség, közjegyzői díj, biztosítási díj.
Mennyi az NHP Hajrá - Krízis hitel átfutási ideje?
Társaságunk közreműködik a hiteldokumentáció elkészítésében, ezzel is támogatva a hiteligénylőt, illetve felgyorsítva a hitel átfutási idejét, ennek köszönhetően érdeklődéstől számítva akár 1 hónapon belül is tudunk folyósítani.
Mi történik, ha vállalkozása – hitelcélja nem felel meg az NHP Hajrá Hitelprogram kiírásának?
Társaságunk több hitelterméket is tud ajánlani, így biztosak vagyunk abban, hogy megtaláljuk a megfelelő terméket hitelcélja megfinanszírozására.

Hitel moratóriummal kapcsolatos tájékoztatás

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III.18.) rendeletével 2020. március 19. napjától fizetési moratóriumot rendelt el a 2020. március 18. napján fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre. Ennek megfelelően a fennálló kölcsönszerződés(ek)ből eredő tőke, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettség akként módosul, hogy az ügyfél a szerződés(ek)ből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége teljesítésére fizetési haladékot kap (fizetési moratórium).

A fizetési moratórium 2020. december 31-éig tart, melynek időtartamát a Kormány rendeletével meghosszabbíthatja.

A szerződéses kötelezettségek teljesítésének határideje, illetve a kötelezettségvállalás időtartama a fizetési moratórium idejével meghosszabbodik. A veszélyhelyzet fennállása alatt lejáró szerződés 2020. december 31-éig meghosszabbodik.

Ugyanakkor fel kívánjuk hívni a figyelmét, hogy a fizetési moratórium nem érinti az ügyfél azon jogát, hogy az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsen.

Hitelek fizetésével kapcsolatos kérdések moratórium alatt

A fizetési moratórium lejártát követően a futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy az esedékessé váló törlesztőrészlet és a fizetési moratórium alatt keletkező részletekben megfizetendő kamat összege együttesen ne haladja meg az eredeti szerződés szerinti törlesztőrészletek összegét.
Változhat a hitelem kamata a moratórium ideje alatt?
A Kölcsönszerződésben meghatározottak szerint a hitel kamata változhat, így a havi kamatfizetés összege is változik.
Van lehetőségem elő- vagy végtörlesztésre a moratórium ideje alatt?
Természetesen, a Kölcsönszerződésben leírtaknak megfelelően, 15 nappal szükséges előre jelezni a szándékot.
A felvett hitelösszegem folyamatosan kamatozik a moratórium alatt?
A fennálló hitelösszeg természetesen a szerződések szerint kamatozik, azonban nem tőkésedik – azaz minden hónapban a fennálló tőketartozásra jutó kamatot számoljuk fel, amelyet egy külön számlán tartunk nyilván.
Késedelmi kamatot felszámolnak a moratórium ideje alatt?
Nem.
2020. december 31. után mi történik? Hogyan tudom megfizetni az addig felhalmozott kamatot?
A fizetési moratórium ideje alatt felhalmozott kamatot a hátralévő futamidőben esedékes törlesztőrészletekkel együtt a fizetési moratórium lejártát követően a futamidő alatt, évente egyenlő részletekben köteles megfizetni. A fizetési moratórium lejártát követően a futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy az esedékessé váló törlesztőrészlet és a fizetési moratórium alatt keletkező részletekben megfizetendő kamat összege együttesen ne haladja meg az eredeti szerződés szerinti törlesztőrészletek összegét.
Önkéntesen fizethetem tovább a törlesztőrészletem? Mit kell tennem?
Természetesen törleszthet kölcsönszerződés szerint, vagy attól eltérően. Kollégáink minden hónapban megkeresik Önt és egyeztetnek a fizetési lehetőségekről.
A hiteltörlesztési moratórium igénybevételével meghosszabbodik a szerződésem futamideje?
A fizetési moratórium lejártát követően a futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy az esedékessé váló törlesztőrészlet és a fizetési moratórium alatt keletkező részletekben megfizetendő kamat összege együttesen ne haladja meg az eredeti szerződés szerinti törlesztőrészletek összegét.
Felmondhatják a szerződésemet ebben az időszakban tartozás miatt?
Nem, jelenleg a Kormány 47/2020. (III.18.) rendelete alapján a 2020.03.18. napjáig folyósított hitelek esetén, amennyiben a hitel élő (azaz nem került felmondásra), tartozásra való hivatkozással a szerződéseket nem lehet felmondani. Felhívjuk azonban Ügyfeleink figyelmét, hogy refinanszírozó partnerünk, az MFB állásfoglalása alapján a szerződésben vállalt kötelezettségek elmulasztása a szerződés felmondását vonhatja maga után.
A fizetési haladék (moratórium) a behajtás alatt álló hitelekre is vonatkozik?
A lejárt tartozás miatt felmondott vagy más okból felmondásra kerülő ügyletekre, valamint felszámolási eljárásban a moratórium nem alkalmazható.
Ha Nyilatkozom a fizetés szándékáról, az a későbbiekben változtatható-e?
Igen, amennyiben a korábban megtett nyilatkozatát a későbbiekben módosítani kívánja, azt szintén az előzőekben rögzített módokon teheti meg.
Jár valamilyen díjjal a moratórium igénybevétele?
Nem, díjmentesen vehető igénybe
Mi történik, miután Nyilatkoztam a fizetési szándékomról? Kapok havi értesítést ezt követően is?
Igen, fizetési moratórium alatt a havi egyenlegközlőt elektronikusan kiküldjük, ebből tud tájékozódni a fennálló kötelezettségeiről.
Szerződésben vállalt egyéb kötelezettségekre is vonatkozik a moratórium (bankszámla, monitoring,cégjogi változások stb)?
Nem, az egyéb kötelezettségek teljesítését nem befolyásolja a fizetési moratórium. Külön felhívjuk kedves Ügyfeleink figyelmét a szerződésekben vállalt kötelezettségek fokozott betartására.
Mi történik, ha moratórium ideje alatt jár le a hitelem?
A fizetési haladék ideje alatt lejáró szerződés meghosszabbításra kerül és a moratórium letelte után kerül kiszámításra a pontos futamidő.
Ha a jövőben szerződést kötünk, élhetek-e a moratórium lehetőségével december 31-ig?
A Kormány 47/2020. (III.18.) rendelete a 2020.03.18. napja előtt folyósított hitelekre vonatkozik. Tehát amennyiben ezt követően kerül sor szerződéskötésre, a moratórium az Ön hitelére nem vonatkozik.
Türelmi idő szakaszában vagyok, meghosszabbodik ez is?
A türelmi időszak legfeljebb 2021. április 2. napjáig. hosszabbítható

Hitelezési aktivitással kapcsolatos kérdések

Hiteligénylés jelenleg is lehetséges?
Igen, természetesen, kollégáink elérhetőek személyesen, email-ben, telefonon, postai úton.
Dokumentumok benyújtása hogyan zajlik?
Jelenleg Társaságunk a Hiteligényléshez szükséges dokumentációt elektronikus úton fogadja be. Kérjük, amennyiben hiteligénye van, jelezze részünkre az info@arteuscredit.com e-mail címen vagy Társaságunk honlapján (www.arteuscredit.com) kapcsolat menüpont alatt található online kapcsolatfelvételen keresztül és munkatársaink rövid időn belül megkeresik Önt és tájékoztatják a részletekről.
Van lehetőségem személyesen egyeztetni irodájukban a hiteligényemről?
Természetesen előzetesen egyeztetett időpontban van lehetőség személyes egyeztetésre. Amennyiben a személyes találkozót kockázatosnak tekinti, van lehetőség skype-on történő egeztetésre is, illetve javasoljuk az elektronikus kapcsolatfelvételt, akár az info@arteuscredit.com e-mail címen vagy Társaságunk honlapján (arteuscredit.com) kapcsolat menüpont alatt található online kapcsolatfelvételen keresztül és munkatársaink rövid időn belül megkeresik Önt és tájékoztatják a részletekről.
Biztonságos higiéniai szempontból az irodában tartózkodnom?
Igen, társaságunk fokozottan odafigyel a fertőtlenítésre és Ügyfelei maximális biztonságára.
Mfb logo
szechenyi terv logo
EU
crossmenuchevron-down